Това заяви пред bTV правосъдният министър Атанас Славов. Той посочи, че

...
Това заяви пред bTV правосъдният министър Атанас Славов. Той посочи, че
Коментари Харесай

Атанас Славов: Независимост на съдилищата и отчетност на прокуратурата - само през промени в Конституцията

Това съобщи пред bTV правосъдният министър Атанас Славов.

 

Той уточни, че към този момент е обжалвал пред Върховния административен съд избора на Сарафов за изпълняващ длъжността основен прокурор и чака да бъде планувано дело. 

Освен прекъсването на процедурата по желание на нов основен прокурор, във Висш съдебен съвет са се случили и други значими неща, счита Славов. Едно от тях е чуването по проблема “Осемте джуджета ”. 

 

“Този Висш съдебен съвет е към този момент оттатък мандата си да избира нов основен прокурор. И тук желая да уточня, че огромната разлика сред освобождението и избора е в това, че когато освобождаваш предварително, ти изпълняваш нещо предстоящо, а когато назначаваш – би трябвало да гласуваш дълготрайно доверие “, сподели още той.

 

Министърът на правораздаването е безапелационен, че Иван Гешев е компрометирал длъжността, която е заемал и е имало съществени причини за отстраняването му. Славов е безапелационен, че последователно стартират да се разкриват порочните практики в прокуратурата. 

 

“Борислав Сарафов участваше във вчерашното съвещание и на него му бяха заложени въпроси по проблема “Осемте джуджета “. Виждам воля у него, както и в членовете на Висш съдебен съвет, да стартират да работят по нов метод. Дали това е конюнктурно, или не, не мога да кажа, само че стартират да се случват неща, които дълго време са били невъзможни “, сподели още Савов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР